No items found.
14.3.2017

Bezoek van het kunsttijdschrift Recto Verso Magazine aan onze ateliers

Met de komst de jonge ondernemer Tanguy Van Quickenborne, dezelfde man die op meesterlijke wijze de gerenommeerde marmerfabriek Van den Weghe leidt, waait er een nieuwe wind door het in 1920 opgerichte ambachtelijke bedrijf Emaillerie Belge.

Het is een van de enige die in de Benelux overleeft. Voorheen gespecialiseerd in geëmailleerde plaquettes (de bewegwijzering in de Parijse metro is van hen!, de reclameborden voor Spa, Duvel en anderen zijn ook van hen), ging de nieuwe directeur, geïnteresseerd in kunst en architectuur, de uitdaging aan om het project veel kunstzinniger te maken. Ik kocht de emaillewinkel omdat deze op de rand van faillissement stond en ik niet wilde dat de erfenis verloren zou gaan. Daarnaast zag ik veel mogelijkheden en verbindingen tussen emaille en natuursteen. Vooral de diepte vind ik mooi. En dan ben ik een beetje nostalgisch, ik mix graag het oude met hedendaagse projecten.

En het is behoorlijk succesvol! Hij nodigde zijn vrienden Fien Muller en Hannes Van Severen uit om een ​​object te ontwerpen dat voor 100% uit emaille bestond. Het project “Fireworks” werd toen geboren en het was bingo in de “Salone Mobile” in Milaan. De vijf majestueus gepresenteerde schermen zijn oogverblindend met intense kleuren en diepte. Het echtpaar vooraanstaande ontwerpers, geprezen door de Italiaanse en internationale pers, wonnen vervolgens de Designprijs, uitgereikt door Abitare & Designboom. Na Muller Van Severen komen in de werkplaats nog andere vrienden en kunstenaars aan het woord zoals Glenn Sestig, Joris Vandemoortel, Sergio Herman, Kasper Bosmans, Kris Martin, Damian O’sullivan (Hermès) of Marc Merckx. We hebben veel verrassingen in petto terwijl we blijven bereiken wat Emaillerie altijd op briljante wijze heeft bereikt.

oorspronkelijk artikel: Recto Verso magazine

Terug naar blog overzicht