La Belle Epoque
De villa waarin het project zich bevind, staat in De Haan en aangezien De Haan bekend als de Belle Époque stad van Vlaanderen, valt de creatie zeker niet uit de toon. Het omvat een keuken en twee badkamers waarvoor Emaillerie Belge werd aangesproken om hun expertise omtrent emaille in te zetten.
De architecte Marie Emilie Geerinckx gelooft heel sterk dat een huis moet vertellen wie je bent en een collectie moet zijn van al je favoriete dingen. Daarom heeft Emaillerie Belge ernaar gestreefd om van deze keuken ook echt het hart van het huis te maken. De kleuren die vaak voorkomen zijn een rustiek en romig roze en een klassiek en stijlvol gebroken wit. Dit klassiek en stijlvol gebroken wit wordt herhaald in de afwerking van hoge kwaliteit in de badkamers. De kleuren werden gekozen uit een zeer uitgebreid palet aan kleuren waarover Emaillerie Belge beschikt na talloze jaren ervaring.
Muller Van Severen
Fien Muller en Hannes Van Severen staan erom bekend dat ze graag grenzen overschrijden en dat ze participatie eisen van de mensen door de aard van hun creaties. De typische aanpak van het gerenommeerd designerduo, dat bestaat uit werken met uitdagende materialen en veel aandacht besteden aan kleur, zorgt ervoor dat de keuze van partners waar ze willen mee samen werken heel belangrijk is. Muller Van Severen hebben partners nodig die uit hun eigen leefwereld treden en hun product blijven innoveren en grenzen verleggen. Kortom, een partner met een oog voor de toekomst maar die tegelijk ook een rijk verleden heeft.
Emaillerie Belge scheert hoge toppen in ieder aspect van emaille, gaande van kleurtint over intensiteit en kwaliteit tot een hoogwaardige afwerking.
Voor de afwerking met emaille in hun eigen keuken, hebben ze dan zo een partner gevonden in Emaillerie Belge. Door de jarenlange ervaring van Emaillerie Belge kon Muller Van Severen een luxueuze afwerking bereiken in een kleur naar keuze. Emaillerie Belge scheert hoge toppen in ieder aspect van emaille, gaande van kleurtint over intensiteit en kwaliteit tot een hoogwaardige afwerking. Het resultaat van de samenwerking tussen twee getalenteerde partijen zorgde voor een adembenemende keuken, die door zijn uitstekende materialen, heel dicht bij een eigen nirvana aan de kust aanleunt.
SEINÄ Bench
Dit jaar wordt de Fiskars Village Biennale gecureerd door Jasper Morrison en focust ze op de wisselwerking tussen kunst en design en de positieve gevolgen daarvan. Daarom werd Julien Renault, samen met talrijke anderen, geselecteerd om een van zijn nieuwste creaties tentoon te stellen, namelijk de SEINÄ Bench. Dit architecturaal wonder vloeit voort uit het vormgeven genie Julien Renault en is vertaald naar de werkelijkheid in samenwerking met Emaillerie Belge.
Julien Renault is een artiest die zich laat inspireren door een willekeurig object om zo tot nieuwe inzichten te komen en het design van dat object tot een hoger niveau te verheffen. Hij probeert het wezen van het object te begrijpen en gebruikt dat dan ter innovatie van het design. Voor het ontwerp van de SEINÄ Bench is hij vertrokken van het idee van een laag muurtje of een rots of een omgevallen boomstronk als centrum van rust in de natuur. In overeenstemming met de gewoonlijke modus operandi van Julien Renault, heeft hij een alledaags object verder ontwikkeld tot een architecturaal kunstwerk. Door het doel van de creatie en zijn adembenemende vorm, creëerde de artiest een plaats van kalmte en sereniteit die snel het interessantste element wordt van een verzamelplaats.
Om de exacte ideeën van Julien Renault om te zetten in realiteit, had hij een materiaal nodig dat zeer intense kleuren kon overbrengen, om de natuur te imiteren. Daarnaast was het ook noodzakelijk dat datzelfde materiaal ook in staat zou zijn om de natuur te kunnen reflecteren, zoals een rustige vijver de bomen, hemel en de architectuur rondom reflecteert. Om deze diepe en levendige kleuren met een reflecterende afwerking te bekomen, werd Julien Renault aangetrokken tot het vitreus emaille dat Emaillerie Belge sinds jaren maakt.