No items found.
12.2.2017

Onze CEO Vincent Vanden Borre in gesprek met Damn Magazine

Emaillerie Belge werd opgericht in 1923 en is een van de belangrijkste leveranciers van email. Tegenwoordig is het het enige emailleerbedrijf dat nog actief is in de Benelux.

Hoewel het bedrijf vooral bekend is om de productie van bewegwijzering, richt het zich steeds meer op innovatie door nieuwe markten te verkennen, zoals kunst, design en architectuur. Door samen te werken met kunstenaars en ontwerpers die graag email gebruiken, ontstaan ​​er nieuwe ideeën, waarbij emaille een toegevoegde waarde vertegenwoordigt.

"Mijn eerste bezoek aan de Emaillerie was overweldigend. Ik was niet alleen onder de indruk van het industrieel ogende gebouw, maar ook de ambachtelijke manier van werken en de schoonheid van de geëmailleerde panelen is ongelooflijk."

"Slechts een paar weken voordat Tanguy van Quickenborne Emaillerie Belge in juni 2016 kocht, vroeg hij me of ik geïnteresseerd was om met hem samen te werken. Mijn eerste bezoek daar was overweldigend. Ik was niet alleen onder de indruk van het industrieel ogende gebouw, maar ook de ambachtelijke manier van werken en de schoonheid van de geëmailleerde panelen is ongelooflijk. We wisten allebei dat er veel werk te doen was op het gebied van innoveren en het verkennen van nieuwe markten, wat als een must werd gezien, dus besloten we meteen op welke markten we ons zouden richten: design, kunst en architectuur.

We realiseren nu verschillende werken voor en door kunstenaars zoals Kasper Bosmans, Christian Dotremont en Michaël Borremans. Ook verschillende designprojecten krijgen vorm en daarvoor werken we samen met ontwerpers als Damien O’Sullivan, Muller Van Severen, Ben Storms en Maarten De Ceulaer. Last but not least is er architectuur. Glenn Sestig is een groot fan geworden van het realiseren van projecten in email en we zijn ook op weg naar het bekleden van gevels, tunnels, metrostations en aanrechtbladen in de keuken.”

oorsponkelijk artikel: Damn Magazine

Terug naar blog overzicht